2022. december 8., csütörtök

PUTIN PROMISES THE CONTNIE BOMBING UKRINE'S ENERGY SISTEM.

Putyin azt ígéri, folytatják az ukrán energiarendszer bombázását,csütörtökön a Kremlben, az Arany Csillag kitüntetés átadóünnepségén beszélt arról, hogy nem zavarja, ha az ukrán energiaellátási rendszer bombázása miatt kritizálják őket.Putyin azt ígéri, folytatják az ukrán energiarendszer bombázását „Most nagy a zaj a szomszédos ország energetikai infrastruktúrájára mért csapásaink miatt. Igen, ezt csináljuk. De ki kezdte? Ki csapott le a krími hídra, ki robbantotta fel a kurszki atomerőmű távvezetékét, ki nem vitt vizet Donyeckbe? Egy milliós város vízellátásának elmulasztása népirtás. Erről senki sem szólt egy szót sem sehol. Teljes csend van. Amint megmozdulunk, hogy válaszul tegyünk valamit - zaj, lárma, recsegés az egész világegyetem számára. Nem fogja zavarni a harci küldetéseinket” - mondta Putyin. Az oroszok a Kercsi-híd október eleji felrobbantása óta a lövik intenzíven az ukrán polgári infrastruktúrát, ami miatt országszerte áramhiány alakult is. Mára szinte minden nagyobb hőerőmű és vízerőmű megsérült Ukrajnában. November végén egy időre a kijevi lakások fele maradt áram nélkül. Az Amnesty International szerint a civil infrastrulktúra lerombulása Ukrajnában már háborús bűncselekménynek számít. -----A halál kalmáráért cserébe engedték szabadon az oroszok a 9 évre ítélt amerikai kosarasnőt.
Hivatalosan is elismerte az orosz külügyminisztérium, hogy elcserélték az Oroszországban 9 és fél év börtönre ítélt amerikai kosárlabdázót, Brittney Grinert az Egyesült Államokban húsz év börtönre ítélt orosz fegyvercsempészért, Viktor Butért. A fogolycserére, amit a napokban Joe Biden elnök is jóváhagyott, Abu-Dzabi repterén került sor.---------Klicsko: „Meg akarnak ölni minket, ukránok nélküli Ukrajnát akarnak”
Hétfőn megint rakétázták Kijevet, akár a város fele is áram nélkül maradhat. Ez a legrosszabbkor jön, a városban napok óta fagypont alatt van a hőmérséklet, és a hó is leesett. A támadás miatt a lakosok a metróba és a bunkerekbe kényszerültek. Vlagyimir Klicsko, a város polgármestere még egy tájékoztató lapot is készíttetett, amiben szerepel az összes rendelkezésre álló segélyszolgálat áramkimaradás esetére. Három sűrűn nyomtatott oldalon keresztül sorolják a vészhelyzetben is működő, generátorokkal rendelkező szupermarketeket, a postahivatalokat és bankokat. Felsorolják továbbá a 45 földalatti metróállomást, amik menedékhelyként nyitva maradnak, telefon- és internet-töltési lehetőséget biztosítanak, és ahol tippeket adnak a hosszabb áramszünet túléléséhez. „Ez a legrosszabb forgatókönyvre készült” - mondta Klicsko a Guardiannek. „El kell mondanunk az embereknek, hogy mit kell tenniük, ha a helyzet kritikussá válik, és ha nincs internetük és kapcsolatuk a médiával.” „Hála a hadseregünknek, tegnap elhárították az összes Kijevre kilőtt rakétát” - mondja Klicsko. „Két hete közel voltunk a teljes áramszünethez. Akkor a hőmérséklet fagypont felett volt, de képzeljük el ugyanezt a helyzetet, ha most történne, amikor kint közel -10 fok van, és nincs áram, víz, vagy fűtés. A következmények katasztrofálisak lennének. Akkor szinte az egész város áram nélkül volt. A következő 12 órában éjjel-nappal dolgoztunk, hogy helyreállítsuk az áramellátást” - mondta a polgármester.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése