2024. március 14., csütörtök

FRENCH FOREGIN LEGION - AU LIEU DE DJIBUTI.......

Djibouti helyett áthelyezés a 3. századba 2014.08.04. 03:49 Balazs_ Camerone-t megelőző héten voltak a hagyományos századok közti sportversenyek. Hétfőn egy homokzsákokból és gerendákból álló harcállást kellett 100 méterre áthelyezni egy tízfős csapatban a többi századdal versenyezve, engem is beválogattak. Másodikok lettünk.--------- Kedd éjszaka 30 kilométert meneteltünk a környező hegyekben, majd reggel tizennégyünket kihallgatásra hívtak a századparancsnokhoz, aki elmondta, hogy áthelyeznek minket a 3. századhoz, és velük készülünk fel Afganisztánra. Ez kitüntetésnek számított, és Afganisztán volt a legfőbb vágyam (és a Légió legkomolyabb, legjobban fizető és legnagyobb presztízsű missziója), mégis felemásak voltak az érzéseim. Régi századommal biztosan mentem volna Djiboutiba, itt viszont meg kellett küzdenem a helyért olyanokkal, akiknek fél-egy évvel több szolgálatuk volt, mint nekem. Egy teljesen ismeretlen századba kerültem, ahol én lettem a legfiatalabb.------- Djibouti most nyugodt helynek számít, csak a szomszédos Szomáliában vannak harcok. A stratégiailag fontos helyen fekvő kis állam erős francia befolyás alatt áll, még ha névleg független is. Hogy ez így is maradjon, szükség van a francia csapatok, köztük a Légió jelenlétére, meg persze az állandó háborús tűzfészeknek számító szomszédok féken tartására.-------- A hely még híres az állandó hőségről, a kemény kommandós kiképzésről a nyílt tengeri és hegyi akadálypályával, a vadkeleti állapotokról, és a sok balhéról.
Djibouti és zászlaja Itt az egyik legnagyobb az egy főre eső nemi betegségek aránya, ugyanis a nők szinte mindegyike fő- vagy másodállásban a testével keresi a pénzt. Ráadásul nevetségesen alacsony összegekért, van akit két doboz konzervért meg lehet kapni (mármint annak, akinek van gusztusa a helyiekhez). Djibouti városból
Jelenlegi századom egy időben ki volt tiltva Djiboutiból, ugyanis volt benne három nagyon jókötésű magyar légiós, akik összesen 17 djibouti rendőrt vertek össze egy éjszaka alatt (igaz nem egyszerre, a rendőrök négyes csoportokban érkeztek). Ezzel olyan hírnévre tettek szert, hogy még más ezredek tagjai is bejártak hozzájuk a fogdára gratulálni.
Régen sem bántak kesztyűs kézzel a feketékkel Volt egy orosz gyerek, aki úgy zárta rövidre a vitát két prostival, hogy mindkettőt kihajította az ablakon a 3. emeletről, majd rövidesen a segítségükre érkező futtatójuk is repült utánuk. A fogda utáni következő kimenőjén megint hallatott magáról, egy taxi ablakait törte be. A taxis fejével. Egy észt a kimenőin rabszolgát tartott. Napi 2 Euróért egy fekete követte őt mindenhová, kinyitotta előtte az ajtót, és vitte utána a kepijét. A légiós kantinban még mindig gyűjtemény van a francia tengerészek (hagyományos ellenségeink) sapkabojtjaiból.
Francia tengerész díszegyenruhában, sapkáján a bojttal A 90-es évekig ez díszítette a kimenő-egyenruhájukat, és ha egy légiós a városban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése