2024. március 16., szombat

FRENCH FOREIGN LEGIO - CADEAU DE NOËL....

KARÁCSONYI AJÁNDÉK....Karácsonyi ajándék az iszlamistáktól 2015.01.07. 14:56 Balazs_ A karácsonyi sportversenyekre az állandó elfoglaltság miatt nem tudtunk készülni, meg a parancsnokság nem is vette komolyan a dolgot. Ennek köszönhetően a focira kétszer annyian érkeztünk, ahány hely a keretben lett volna. Még kijelölt csapat sem volt, nem hogy bármilyen összeszokottság. Az első meccset még így is nyertük, aztán a nepáli caporal-chef elkezdett szövetségi kapitányt játszani, természetesen a saját honfitársai javára (ezek a falábúak egyébként is mind Beckhamnak hiszik magukat, csak mert egyszer megszállták őket az angolok), én meg ezt meguntam és otthagytam az egészet. A következő két meccset elvesztették, aztán meg szóltak, hogy mégis jobb lenne, ha játszanék. Az utolsó két meccs eredménye egy győzelem és egy vereség volt. 5-ből csak 2 győzelem, de ezeket pont a másik két harci század ellen értük el, ez tompított valamelyest a kudarcon.------- Másnap a kötélmászó csapatban voltam benne, itt 15-en másztunk fel a 6 méteres kötélre váltóban, csak a kezünket használva. Mivel a leérkezés is beleszámított az időbe, születtek extrém megoldások. Én végigcsúsztam lefele a kötélen, egy magyar caporal egy másik századból meg egyszerűen leugrott a tetejéről és a gumiszőnyegen kigurulta az esést. Ennél gyorsabban már nem lehetett megoldani a dolgot. A végén másodikok lettünk a 6 század közül.------- A szakasz az utolsó simításokat végezte a karácsonyi jászlunkon (terepasztalunkon), amikor az Iszlám Állam helyi szimpatizánsai aktivizálták magukat. Először egy néger támadt egy rendőrörsre egy szál késsel (túl sok Rambót nézhetett), ezt agyon is lőtték. --------Majd ketten is felhajtottak a járdára gyalogosokat gázolni sűrű „allah akbar” kiáltozások közepette. Karácsony előtti este jelentették be, hogy lefújják a szabadságunkat, helyette Párizsba megyünk őrjáratozni a terrortámadások elhárítására. -------Sokan bukták a már megvett repülőjegyüket. Az ünnepi vacsorán olyan volt a hangulat, mint egy kriptában, ez azért utána oldódott az alkohol hatására.
A jászol Rá két napra értünk Párizsba, itt kiderült, hogy csak egy hetet maradunk. Az én rajom a Sacré Coeur bazilikánál és mellette a Montmartreon járőrözött, ami terroristák helyett csak turistákkal volt tele, így nem volt sok izgalom. Hogy ne unatkozzunk, a rendőröknek segítettünk az illegális árusokat hajkurászni, meg a rendőrségi rádiózást hallgattam. -----Mint a Kékfény élőben: rivális bandák csaptak össze vasrudakkal, rivális bandák lőtték egymást félautomata fegyverekkel, Abdullah Kalasnyikovval ment a gyerekeiért az iskolába, és így tovább. A bandák valószínűleg 5-ös Iphone gyűjtő versenyt is rendeztek egymás között, mert a legtöbb turistát ettől szabadították meg.
A bazilika A francia lakosság nagyon pozitívan állt hozzánk, megköszönték, hogy itt vagyunk, boldog új évet kívántak, árengedményt kaptunk az éttermekben, volt aki csokit is hozott nekünk. Itt nem volt sok bevándorló, így beszólás meg balhé sem. Amikor véget ért a küldetés, pótoltak valamit a szabadságból is, egy hetet kaptunk.-------- FRISS: Most, a poszt kirakása előtt egy órával érkezett a hír, hogy mégsem úszta meg Párizs terrortámadás nélkül. Egy szerkesztőséget támadtak meg gépkarabélyokkal felfegyverkezve, valószínűleg három muszlim fegyveres. 12 halott, köztük 2 rendőr. Ha ott lettünk volna, akkor sem érintett volna minket közvetlenül, ott nem volt katonai jelenlét

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése