2012. május 1., kedd

HA NYILNAK AZ ORGONÁK

Én úgy szeretek élni, ha nyílnak az orgonák! Ilyenkor azt érzem, enyém a világ. Utcán sétálva nézem a kerteket, Még a gyöngyvirág is nekem integet. Tavaszi szellőcske illattal ölel. Melyik a kedvesebb? Sosem döntöm el. Imádok minden virágot, illatot, Mit az ember a Földünkön meghagyott. Én úgy szeretek élni, ha nyílnak az orgonák! Ilyenkor azt érzem, enyém a világ.

2 megjegyzés:

  1. MÁJUSBAN SZÉP A VILÁG (Részlet a Tiborca c. könyv kéziratából)
    "Előfordult: délután úgy mentem az iskolába, hogy nem tudtam készülni. Sajnos, két elégtelent szereztem emiatt. Ilyenkor utáltam az egész világot, de legjobban az életemet! A tanfolyamról egyenesen mentem a gyárba, ahol világvége hangulatban kezdtem meg az éjszakai műszakot.
    Reggel „hazafelé”, bevásárlás és egy kis séta következett.
    Május volt és olyan bódító akác-illat, hogy eszembe jutatta azt az érzést, amit már évek óta próbáltam elnyomni magamban, mert LE KELLETT MONDANOM A SZERELEMRŐL! Mert nem mehettem férjhez ahhoz, akit igaz szerelemmel szerettem! Ó, hogy mekkora ellenérzéssel gondoltam a katonaságra, mert elvette tőlem szerelmemet… Háborús özvegynek éreztem magamat, békeidőben… Olyannak, akinek még siratni sem volt szabad szerelmesét.

    Elhaladva egy kertes ház előtt, megéreztem a virágzó orgona illatát is, ami egy vidám dal szövegrészletét juttatta eszembe:
    „…májusban szép a világ, nyílnak az orgonák…” http://furaila.xfree.hu/260500

    Istenem! Lesz még olyan az életemben, amikor én is szépnek láthatom májusban a világot? – Kérdeztem inkább csak magamtól…
    Olyan erővel tört rám a vágy a boldogság után, hogy éreztem a végigcsorgó könnyet az arcomon. Úgy folyt, mint két kicsi búvópatak, ami végre utat talál magának. Nem tudtam letörölni, mert mindkét kezem tele volt.
    Közben, „hazavitt” a lábam."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem a furailát tetszik a weblap.Köszönöm a hozzászólást.

      Törlés