2024. június 12., szerda

WDR ROCKPALAST 9

>

EVEREST VIA SOUTH COL

Everest Via South col A Himalájában található Mount Everest-expedíció a világ egyik legnagyobb fizikai és mentális kihívását mutatja be, a büszkeség csodálatos érzésével és azzal az érzéssel, hogy ő a legkalandosabb ember a bolygón. A South Col útvonal a Mount Everest nepáli oldalán Sir Edmund Hillary és Tenzing Norgay Sherpa útvonala, akik 1953. május 29-én elsőként mászták meg sikeresen az Everestet, így a kalandmászás világhírű hősei lettek. Az Everest-expedíciót azóta sokszor sikeresen vezették és mászták meg, de ez nem riaszthatja önelégültségbe a leendő Everest-mászókat – az Everest megmászása a legnagyobb kihívás.

2024. június 9., vasárnap

FULL MOVIE - WANTED MOTHER - 2023

FULL MOVIE - WI ARE STRONGER - 2017

BABA VANGA’S CHILLING PREDITIONS FOR 2025

Baba Vanga dermesztő jóslatai 2025-re – Bemutatták az európai rémálmát. Az amerikai New York Post közzétette Baba Vanga, a „balkáni Nostradamus” néven ismert híres női próféta jövőbeli jóslatait. '"A VÉG KÖZEL"' Korábban e próféta jóslatainak 85%-a bevált. Az alábbiakban Vanga asszony jóslatait közöljük a jövővel kapcsolatban 2016-tól.------ 2016: A „muszlimok” megszállják Európát. Az invázió hosszú évekig tartana, aminek következtében az európai lakosság fokozatosan eltűnne, és az egész kontinens halott országgá válik.------- 2023: A Föld pályája megváltozik (még senki sem érti, hogy ez mit jelent).------- 2025: Európa népessége közel nullára csökken.------- 2028: Az emberek a Vénuszra mennek, hogy új energiaforrásokat találjanak------- 2033: A tengerszint emelkedni fog, és a sarki jégsapkák elolvadnak (valójában ez történik)--------- 2043: Európa iszlám állammá válik, amelynek fővárosa Róma. A világgazdaság az iszlám uralomnak köszönhetően fejlődik.------- 2066: Az amerikaiak először használnak klímamódosító fegyvert Róma visszaszerzésére és a kereszténység visszaállítására.----------- 2076: A kommunizmus visszatér Európába és a világ többi részére.--------- 2100. év: mesterséges Nap világítja meg a Föld sötétben lévő részét (ez is lehetségessé válik, mert a tudósok nukleáris technológia segítségével mesterséges Nap létrehozásának módját találják).--------- 2084: A természet újjászületik (még senki sem tudja, hogy ez mit jelent)------- 2130. év: Az idegenek segítségének köszönhetően a Föld civilizációja a víz alá fog költözni.-------- 2170. év: Jelentős globális szárazság------ 2187. év: Két jelentős vulkánkitörést sikerült megakadályozni.------- 2201. év: A Föld hőmérséklete csökken a lassuló naptevékenység miatt---------- 2262. év: A bolygópályák fokozatosan változnak. A Marsot egy üstökös fenyegeti-------- 2354: A mesterséges Nap meghibásodása több szárazságot okoz--------- 2480. év: Két mesterséges Nap ütközik, és sötétségbe borítja a Földet.---------- 3005. év: A Marson zajló háború megváltoztatja a bolygó pályáját.-------- 3010. év: Az üstökös eléri a Holdat. A Földet sziklák és por gyűrű veszi körül--------- 3797. év: A Földön minden elpusztul. A humán tudomány és technológia azonban eléggé fejlett ahhoz, hogy egy másik csillagrendszerbe lépjen./.

RHAPSODY

FULL MOVIE - SWARMED - 2022

2024. június 3., hétfő

TOMB OF ALEXANDER GREAT

Nagy Sándor sírja hosszú évek óta rejtély. Miután i.e. 323-ban meghalt Babilonban, holttestét Macedónban kellett volna eltemetni. I. Ptolemaiosz, egyik tábornoka azonban elvitte a holttestet Memphisbe, Egyiptomba. Később II. Ptolemaiosz Alexandriába költöztette, és egy Soma nevű nagy sírba helyezte. Sokan meglátogatták ezt a sírt, köztük olyan római császárok, mint Augustus, Caligula és Caracalla, akik tiszteletüket fejezték ki.------ Egyes beszámolók szerint Julius Caesar és Kleopátra is meglátogatta a sírt. A sír híres volt, és sok római elvitt belőle dolgokat. Caligula elvette Alexander mellvértjét, Caracalla pedig a köpenyét. Jelentősége ellenére Sándor sírjának pontos helye az idők során elveszett.-------- A természeti katasztrófák, háborúk és építési projektek következtében Alexandriában bekövetkezett változások valószínűleg a sír eltűnését okozták. A történészek és régészek még ma is keresik, így a történelem egyik legnagyobb rejtélye.

FULL MOVIE -GUSTLOFF-SHIP OF NO RETURN - 2024

I WISH YOU THAT...

Azt kívánom Neked:Hogy legyen erőd akkor is szeretni, amikor úgy érzed csak te adsz. Hogy legyen erőd akkor is mosolyogni, amikor úgy érzed a fogad törik belé. Hogy akkor is kitarts, amikor nincs kedved. Hogy ne zavarjon, ha nagyok a problémáid, hiszen erős vagy és elbírod őket. Azért mert, ha erős vagy felemelhetsz embereket, ezáltal te magad még jobban megerősödsz.-------- Kívánom, hogy legyen erőd félretenni a büszkeséged, ha annak a valakinek szüksége van rád. S kívánom, hogy legyen erőd megmondani neki, mit érzel, mert tudom, hogy ez a legnehezebb.------- Őszintén kimondani. Kívánok neked türelmet! Hogy meg tudj hallgatni másokat. S hogy meg tudj bocsátani annak, aki nem tud neked. Hogy fáradtan is tudj szeretettel és megértően beszélni azzal, akinek szüksége van rá.Kívánok neked bölcsességet! Hogy tudj különbséget tenni, mikor kaptad azért az akadályt, hogy megküzdj vele és mikor azért, hogy kikerüld és más utat válassz. Hogy felismerd a mindennapok szépségét és ne tragédiák döbbentsenek rá. Hogy meglásd a szeretteid fontosságát és szükségességét az életedben. Hogy minden idegesítő tulajdonságuk téged épít, akár mint rossz, akár mint jó példa. Bölcsességet, hogy ne akarj tökéletes lenni, csak törekedj a legjobbra. Hiszen soha nem leszünk tökéletesek, maximum frusztráljuk magunkat a gondolattal.------- Ellenben a legjobbra törekvés újabb és újabb sikereket, majd célokat eredményez, s ez maga a haladás. Kívánom még neked,Hogy az aprólékos sziszifuszi hétköznapokban lásd a holnapok nagyságát, és a nagy célok építőkockáit. Végül kívánok egy apró mosolyt magunkon, hiszen ha mindezt meg tudnánk tenni, akkor már rég az angyalok soraiba tartoznánk, és valaki olyanokra vigyáznánk, mint mi magunk.-------- Kívánom neked, hogy megtapasztald: a teremtés attól válik tökéletessé, hogy ismertek a hibáink és számolnak a tökéletlenségünkkel. S nem utolsó sorban,kívánom, hogy azokkal tölthesd ezt az évet, akik szeretnek, és zárd a szívedbe ezt a boldogságot!

THE HEIAN PERIOD IN JAPAN (794-1185 CE)

A Heian-korszak Japánban (i.sz. 794-1185) a jelentős kulturális és művészeti virágzás időszaka volt, különösen az arisztokráciához tartozó nők számára. Ezek a nők döntő szerepet játszottak az irodalom alkotóiként és pártfogóiként, nagymértékben hozzájárulva a japán próza és költészet fejlődéséhez. A Heian nők, akik gyakran otthonaik magánszférájába korlátozódtak, az irodalmat kifejezési és kommunikációs eszközként használták. Naplókat, esszéket és fiktív műveket írtak a japán kana írásmóddal, amely könnyebben hozzáférhető volt számukra, mint a túlnyomórészt férfiak által használt kínai karakterek. Írásaik értékes betekintést nyújtanak a korszak udvari életébe, személyes kapcsolataiba és társadalmi normáiba, gazdagítva a Heian-kultúra és esztétika megértését.-------- Murasaki Shikibu, a korszak egyik legkiemelkedőbb irodalmi alakja, kitüntetett helyet foglal el az irodalomtörténetben, mint a "The Tale of Genji" szerzője, amelyet széles körben a világ első regényeként tartanak számon. A 11. század elején írt remekmű nemcsak mély irodalmi tehetségét mutatja be, hanem Heian udvari életét is részletesen bemutatja. A bonyolult karakterfejlődés és a kifinomult narratív technikák révén Murasaki a szerelem, a hatalom és az élet mulandóságának témáit kutatja, tükrözve az emberi érzelmek és a társadalmi dinamika összetettségét. Munkássága maradandó hatással volt a japán irodalomra, pszichológiai mélysége és lírai szépsége miatt ünnepelték. A modern olvasók és írók tanulhatnak Murasaki Shikibu emberi természetre vonatkozó lelkes megfigyeléseiből és innovatív történetmeséléséből, amelyek továbbra is visszhangra találnak különböző kultúrákban és korszakokban.

2024. június 2., vasárnap

FULL MOVIE - THE EASTERN FRONT - 2020

FULL MOVIE - ALPHA CODE - 2023

FULL MOVIE - JUST ANOTHER DREAM - 2024

SUBMARINE BELGOROD

A tengeralattjárót 2022. július 8-án adták át az orosz haditengerészetnek. Az utolsó Typhoon-osztályú tengeralattjáró 2023-as leszerelése fényében a Belgorod a világ legnagyobb működő tengeralattjárója. A hírek szerint a Belgorod lesz az első tengeralattjáró, amely a Status-6 Oceanic Multipurpose System rendszert használja.------ A tengeralattjáró akár 520 méter mélyre is képes merülni, és körülbelül négy hónapig képes a víz alatt maradni. Egy AS-15 mélytengeri atomerőművet képes szállítani. Mélybúvárkodó, nukleáris meghajtású törpe tengeralattjárókat képes befogadni, hogy titkos mélytengeri műveleteket hajtsanak végre az óceán felszíne alatt.